WELKOM IN DE HAUTES-PYRENEES

Bezoek de Hautes-Pyrénées tijdens uw vakantie

Gelegen tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee, in het hart van de Pyreneeën en in de buurt van Spanje, strekt het departement Hautes-Pyrénées zich uit over een gebied dat vroeger overeenkwam met het graafschap Bigorre. Hier lijkt de natuur alle rechten te hebben behouden, zoals het nationale park van de Pyreneeën en zijn vuurtorenpiek, de Pic du Midi. Onnodig te zeggen dat dit land van Occitanië een paradijs is voor wandelaars en natuurliefhebbers. De Hautes-Pyrénées zijn het hele jaar door te bezoeken. Tijdens de mooie dagen, zult u gemarkeerde paden te voet, te paard of met de mountainbike kruisen. Je doet je doop van raften, canyoning of paragliding en beklimt de mythische passen van de Tour de France, inclusief de Tourmalet. Je ontmoet elkaar op prachtige fabelachtige landschappen zoals het circus van Gavarnie, de valleien van Aure en Louron. U passeert pittoreske dorpjes zoals Saint-Savin, Saint-Sever-de-Rustan en niet te vergeten Tarbes en de kathedraal Notre-Dame-de-la-Sède. In de winter trek je je ski's aan en ga je naar een van de negen resorts in het departement, inclusief Cauterets en Luz-Ardiden, of trakteer jezelf op een spa-behandeling in Luz-Saint-Sauveur.

De naam van onze camping in de Hautes-Pyrénées, Arriou, komt uit het streekdialect en betekent rivier.

tijdens uw vakantie kunt u kennismaken met de rijkdommen van onze streek, en de bigourdane cultuur. Er zijn vele wandelmogelijkheden, voor ieder niveau; de gelegenheid om marmotten en gemzen te zien, en misschien zelfs koeien, lama's en paarden...

Met de Pic du Midi, het mooiste panorama ter wereld, of Lourdes, wereldberoemde stad voor zijn Grot en wonderen kunt u uw kennis verrijken en genieten van de frisse lucht van de Hautes-Pyrénées.

Het Meer van Payolle, ook in de buurt van de camping, ontvangt u met zijn betoverende decor. Het Meer van Payolle is een stuwmeer van 10ha aan de voet van col d'Aspin, midden tussen de mooiste sparrenbossen van de Pyreneeën. Is uitermate geschikt voor de meest uiteenlopende activiteiten: mountainbiken, oriëntatielopen, langlaufen, sneeuwschoenwandelen, tochten met sleehonden, paarden of pony's, schermvliegen... en natuurlijk vissen en zeilen op het meer!

Op steenworp afstand van de camping kunt u de grotten van Médous bezichtigen.

Andere uitstapjes:

- De grotten van Bétharram

- Het keteldal van Gavarnie

- De adelaarstoren

- Het dierenpark van de Pyreneeën

 
 
Downloads (pdf)
G.P.S :
Latitude : 43.02998352050781
Longitude 0.16722699999809265
Camping l'ARRIOU en Hautes Pyrénées
 
Onze andere campings
Camping Domaine de la Tour en Occitanie Camping le Lavedan en Occitanie
Onze partners
Camping Hautes-Pyrénées région Occitanie